הסופר: ינץ לוי
המאייר: יניב שמעוני
גיל: מיועד לילדים בגלאי 8-12
תקציר:
שנת הלימודים של מיכאל התחילה ברגע שמאל: מלכת הכיתה משפילה אותו מול כולם, זוהר החבר הכי טוב שלו צוחק עליו וקורא לו פחדן, והגרוע מכול – המחנכת שלו היא דרורה, המורה הכי מפחידה בבית הספר ובעולם כולו (מאז ימי הדינוזאורים). ודווקא השנה הוא הבטיח לעצמו שלא יבכה מול כולם אפילו פעם אחת!
כל הצרות מתגמדות כאשר לבית הספר מגיעה ילדה חדשה ומסתורית. לפתע מיכאל מוכן לכול: לשחק תפקיד ראשי בהצגה, להיכנס לבית הנטוש המפחיד, להקים חבורה סודית ולצאת לחפש אוצר. אבל האם אותה ילדה הגיעה לבית הספר במקרה? ובאיזה אופן האושר של בית הספר כולו תלוי באושר שלה?
סיפור הרפתקאות מצחיק ומרגש,
לכל מי שלומדים בבית ספר ולמי שהיו פעם תלמידים.
סיפור קצבי, סוחף ומשעשע על ימי בית הספר של כולנו. על הימים המצחיקים, מלאיי הרפתקאות, על הפחדים שלנו ועל החברים שלנו מימי בית הספר. כדאי לקרוא וגם לצפות בראיון שהעניקו הסופר והמאייר כשהספר יצא לאור. הקישור לראיון:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4502688,00.html